تجربه یک عکاس می تواند برای خیلی از افراد جذاب و شیرین باشد و حتی آموزند !!!

شاید در نگاه اول داشتن رشته تحصیلی متفاوت در شغل تعجب برانگیز یا غیر تخصصی به نظر آید اما بسیاری از کسانی که با جسارت کار در رشته تحصیلی خود را کنار گذاشته اند، توانسته اند با کسب مهارت و دانش در رشته مورد علاقه خود موفق شوند. در تیم استودیو لحظه نگاری افرادی با این ویژگی حضور دارند و همراه علاوه بر دانش عکاسی می توانند از تجربیات رشته قبلی خود نیز الهام گرفته و مهارت های آن را به کار گیرند، در این میان یکی از مفید ترین تجربه ها که در اصول عکاسی صنعتی و عکاسی تجاری بسیار کمک کننده است تجربه تحصیل و کار در رشته مهندسی است که باعث می شود فرد نگاهی دقیق تر و موشکافانه به موضوع داشته و آشنایی قبلی در فهم و درک فرآیند های صنعتی به او در برآورده کردن نیاز مشتریان و صاحبان کارخانه ها و در نهایت ثبت یک عکس صنعتی خوب یاری می دهد. در ادامه تجربه ی مشابهی از یکی از عکاسان مطرح صنعتی در دنیا را با هم می خوانیم و می بینیم که چگونه رشته مهندسی سبب تفاوت در کار او شده است.

از مهندسی هوا فضا تا عکاسی صنعتی


من قبل از این که یک عکاس صنعتی باشم و آن را به عنوان یک حرفه ی تمام وقت انتخاب کنم، به مدت 13 سال مهندس هوا فضا بوده ام. بسیاری از مردم با شنیدن این داستان و تغییر 180 درجه ای که در آن اتفاق افتاده است، شگفت زده می شوند که در حقیقت حق دارند. عکاسی صنعتی با مهندسی هوافضا کاملا متفاوت است و مهارت های متفاوتی نیاز دارد. هرچند، برخی از مهارت ها در هر دو حرفه مشترک است. در این مطلب، قصد داریم درباره ی این تفاوت ها و شباهت ها صحبت کنیم و به شما توضیح خواهم داد که عکاسی حرفه ای چگونه به یک نقطه روشن در زندگی یک عکاس تبدیل شده است.

دوران مهندسی

در سال های 2000-2004 بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه و گذشت یک سال از اسکی روی برف در آلپ فرانسه، مستقیم به بازار کار رفته و کار خود را به عنوان مهندس استرس در کمپانی Marshall Aerospace در کمبریج آغاز کردم و به عنوان یک تازه کار، آموختن و افزایش مهارت های خود را در اولویت قرار دادم. بعد از مدتی کار در آنجا، به بریستول رفته و در ایرباس به عنوان مهندس سختی و شکست شروع به کار کردم. در پایان نیز پس از ازدواج، به هرفوردشایر رفته و چندین سال در شرکت Safran Landing Systems کار کردم.

در همین دوره عکاسی را کشف کردم و متوجه شدم که گویا به آن علاقه مندم.

مهندس فضا یکی از رشته هایی است که باید به عنوان تجربه یک عکاس، تمام موارد و شرایط را در آن ضبط و ثبت کرد تا در صورت بروز مشکل، آن ها را بررسی کرد. تمام موارد تا درجه n ام باید ثبت شود تا از لحاظ ایمنی بررسی شوند. ضرری که ممکن است بر اثر نتیجه نامناسب کار در این رشته متحمل شویم خطرناک تر از ضرری است که در دیگر صنایع ممکن است با آن مواجه شویم. اگر ترمز یک ماشین دچار مشکل شود، راننده فقط می تواند ماشین را کنار خیابان پارک کند ولی اگر پایلوت جت کار نکند، ضرری غیر قابل جبران خواهد داشت.

تجربه یک عکاس از عکاسی محصول در استودیو

باور دارم که مهندسی فضا به من آموخت تا با مسائل دقیق و موشکفانه برخورد کنم. این مساله در عکاسی نیز اهمیت دارد. به عنوان تجربه یک عکاس از من بپذیرید که در عکاسی محصول، شما باید دقیق باشید. هر نقطه کوچکی از گرد و خاک یا زاویه نامناسب می تواند افکتی دراماتیک بر روی عکس نهایی ایجاد کند و برای بسیاری از عکاسان تنظیم روشنایی لازم و کامپوزیشن یک تصویر واحد چندان دلچسب به نظر نمی رسد.
مطمئنم که فعالیت به عنوان مهندس هوا فضا و نگرانی برای 1/1000’s of a millimetre در مقاومت ماده توانسته به من کمک کند تا برای این چنین کارها صبر بیشتری داشته باشم. این عکس صنعتی ، ترکیبی از 4 عکس استودیویی است که یک روز کامل برای آماده سازی آن وقت صرف شده است. هر تصویر یکی از زیبایی های فلز را نشان می دهد.
متخصصین استودیو لحظه نگاری نیز با سابقه ی مهندسی فنی خود می توانند به شما کمک کرده تا عکس های صنعتی زیباتری داشته باشید.

خلاقیت، ویژگی اصلی عکاسی حرفه ای

الان که به گذشته نگاه می کنم، زمانی که مهندس بودم علاقه زیادی به انجام یک کار خلاقانه داشتم. از طرف دیگر، من به شدت معتقدم مهندسی یک رشته خلاقانه است و برای حل مشکلات فنی باید خلاق بود. البته، مهارت هایی که استفاده می شود، با یک رشته خلاق کاملا متفاوت است، اما شما باید از خلاقیت برای انجام کار خود استفاده کنید تا از نظر فنی صحیح و دقیق باشد.
مهندسی هوا فضا به ضرورت ماهیتی که دارد، یک صنعت نسبتا کند است. زمانی که رعایت ایمنی ارجحیت داشته باشد، اجرای راه حل های جدید زیاد مورد پسند نیست. بنابراین خلاقیت در این نوع مهندسی، کاربرد چندانی ندارد.

همچنین معتقدم که برای شروع هر تجارت، از جمله مهندسی بازرگانی نیز خلاقیت نیاز است. شرکتی مانند Safran Landing Systems توسط کارآفرینی تاسیس شد که مایل به حل یک مشکل بوده است. به همین دلیل است که شروع هر شغل به خلاقیت و شجاعت نیاز دارد.

انجام تجزیه و تحلیل خسته کننده پشت صفحه کامپیوتر، بدون هیچ خلاقیتی، برای من لذتی نداشت. هرچند به افرادی که می توانند این کار را انجام دهند احترام می گذارم. اما برای من به اندازه کافی تحریک کننده نبود و در نهایت تصمیم گرفتم که تغییراتی را ایجاد کنم.

عکاسی صنعتی، تجربه یک عکاس

من کار عکسی صنعتی را در طی یک سال گذشته آغاز کردم. این کار باعث شد که نقطه شیرین زندگی خود را که ترکیبی از علایق من ،که مابین عکاسی و مهندسی است را پیدا کنم.
در طول تمام پروژه و تجربیاتی که از عکاسی صنعتی داشتم، دیدن داخل کارخانه ها برای من بسیار جذاب بود و بسیار خوش شانس بوده ام که توانسته ام از آن ها عکاسی کنم. بسیاری از صحنه هایی که دیده بودم، فقط در حد طراحی و عکس بود و هیچ کدام را از نزدیک ندیده بودم.
از نظر من، علاقه به صنعت و تکنیک، در کیفیت عکس های من تاثیر گذاشته است. شما باید بدانید که چه چیزی در حال رخ دادن است و می خواهید از چه چیزی عکاسی کنید. زمانی که شما می خواهید از چیزی عکس بگیرید، شما باید روی یک بخش خاص فوکوس کنید و زاویه مناسبی را انتخاب کرده باشید. تمام این موارد بر عکس نهایی تاثیر می گذارد.

نکته دیگری که من به عنوان یک عکاس صنعتی با سابقه فنی به آن پی پرده ام؛ و به عنوان تجربه یک عکاس از آن یاد می کنم این است که در هنگام عکاسی وقتی می خواهم با مدیر سایت یا تکنسین صحبت کنم، اگر متوجه شوند که شما آن ها را درک می کنید و کار آن ها را می فهمید؛ احساس آرامش بیشتری کرده و راحتتر همراهی می کنند. به این ترتیب در پایان عکس های بهتری خواهیم داشت.

جنبه های فنی عکاسی

از موارد دیگری که به من کمک کرد و من به عنوان تجربه یک عکاس از آن یاد می کنم و باعث شد با داشتن یک دانش فنی، عکاسی بهتری باشم این است که عکاسی نیز جنبه های فنی زیاد دارد. تبدیل یک دنیای سه بعدی به یک تصویر دو بعدی نیز دارای پروسه های علمی است و می توان با مدیریت نورپردازی این کار را انجام داد.

تنظیمات دوربینی که شما انتخاب می کنید، میزان نور ورودی و برخوردی که با سنسور دوربین باید داشته باشد را تعیین می کند. همچنین به طور کلی درک چگونگی عملکرد نور می تواند در این زمینه به شما کمک کند. به عنوان مثال، یکی از مواردی که بسیاری از عکاسان را سردرگم می کند، قانون قدرت معکوس است. یعنی هرچه فاصله از منبع نور زیاد باشد، میزان نور نیز کاهش می یابد. این مساله هنگام تنظیم چراغ های استودیو و فلاش های بیرونی بسیار مهم هستند.

تجربه شما چیست


امروز برای شما از تجربه یک عکاس حرفه ای در زمینه عکاسی صنعتی صحبت کردیم، تجربه هایی که با اشتراک گذاری آنها می توانیم بهتر و حرفه ای تر حرکت کنیم. شما دوستان هم اگر تجربه ای دارید که در این زمینه می تواند برای دیگران شنیدنی باشد و به آنها در این مسیر کمک کند با ما در میان بگذارید تا در روزهای آینده به این مقاله اضافه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *